Őszibarackos muffin
2004.10.06. 03:15
Hozzávalók: 2 őszibarack 18 dkg liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 teáskanál sütőporr ½ teáskanál szódabikarbóna ½ teáskanál őrölt fahéj 1 tojás 15 dkg barna cukor 1 dl olaj 2 dl író (kefír) 1 evőkanál whiskey
Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. A barackokat megmossuk, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, apróra vágjuk. A tojást, a cukrot, az olajat, az írót és a whiskey-t habosra keverjük. Hozzáadjuk a kétfajta lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. Végül belekeverjük a barackokat is. A masszát formákba öntjük, 20-25 percig sütjük.
|