Sárgabarackos muffin
2004.10.06. 03:16
Hozzávalók:
30 dkg sárgabarack 20 dkg liszt 2½ teáskanál sütőpor 3 dkg hámozott mandula 10 dkg vaj 10 dkg cukor 3 tojás 1 csomag vaníliáscukor 1 csipet só ½ teáskanál citromhéj 0,5 dl tejszín
Elkészítés: A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. A vajat a cukorral, a tojásokkal, a vaníliáscukorral, a sóval, a citromhéjjal és a tejszínnel habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral éés a mandulával, majd kis adagonként a vajas masszához adagoljuk, végül belekeverjük a barackdarabokat is. Az elkészült tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
|