Sztracsatellás muffin
2004.10.06. 03:21
Hozzávalók: 10 dkg tej- vagy étcsokoládé 15 dkg puha vaj 15 dkg cukor 2 teáskanál vaníliaaroma 2 tojás 3-4 evőkanál tejszín 15 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés: A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit. A tésztát a formába kanalazzuk, és 30 perc alatt készre sütjük.
|