Sonkás-fűszeres
2004.10.06. 03:23
Hozzávalók: 6 szelet húsos szalonna 3 pohár liszt 6 dkg vaj 1 teáskanál sütőpor 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma 2 evőkanál apróra vágott friss oregano 3/4 pohár reszelt parmezán sajt 2 tojás enyhén felverve 1 pohár tej
Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a füszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.Sajtos-hagymás muffin
|