Csokis-dis puszedli
2004.10.06. 13:25
Hozzvalk:
8 deka tcsokold 5 deka dibl ½ evkanl teljes kirls liszt (1 deka) 1 narancs 1 tojsfehrje 1 ppos evkanl barna cukor (2½ deka)
Elkszts:
Bemelegtem a stt 175 fokra, s stpaprral blelek ki egy nagy tepsit. Amg a st melegszik, sszelltom a puszedli tsztjt.
A csokoldt aprra vgom, majd gyenge gz fltt kevergetve megolvasztom. Fontos, hogy a tl alja ne rjen bele a forr vzbe, mert akkor megghet a csoki. Ezutn leveszem, s flreteszem. Most jn a di. Mozsrban aprra trm, majd hozzkeverem a lisztet, s belereszelem a megmosott narancs hjt. A dis keverket meg az olvasztott csokit kis idre flreteszem, s felverem a tojsfehrjt.
Elszr lgy habb verem a kzi robotgppel, aztn hozzszrom a barna cukrot, s tovbb verem addig, amg kemny s fnyes nem lesz. A cukros tojshabhoz fakanllal vatosan hozzforgatom a dis keverket meg az olvasztott csokit, a masszbl kvskanlnyi kupacokat halmozok egymstl j ktujjnyi tvolsgra a stpapros tepsire.
Ha mr meleg a st, betolom a tepsit, s 10-12 perc alatt megstm a puszedliket. Akkor jk, ha sts utn csak a felsznk kemny, a belsejk viszont enyhn puha, ahogy az ujjammal finoman megnyomom ket. Hls kzben tovbb szilrdulnak, s gy rik el vonz, kvl ropogs, bell ragacsos llapotukat.
Kb. 20 darab puszedli lesz belle.
|