Mandulás kapuccsínó
2004.10.06. 13:26
Hozzávalók: 10 deka mandulabél 4 deci tej 4 teáskanál koffeines vagy koffeinmentes neszkávé 2 evőkanál meleg víz 1 deci tejszín 3 evőkanál cukor 2-3 evőkanál mandula ízű likőr (például magyar Mandolino vagy olasz Amaretto) a tetejére édes tejszínhab
Elkészítés: A mandulát száraz serpenyőben előző este kevergetve illatosra pirítom, aztán, amikor kihűlt, durvára őrlöm. Ráöntök 4 deci tejet, és belerakom a hűtőbe, hogy a tej átvegye a pirított mandula ízét.
Másnap leszűröm a mandulás tejet, majd hozzáteszem a kevés meleg vízben feloldott kávéport, és beleöntöm a tejszínt.
A cukorral együtt kevergetve felforralom, aztán elzárom alatta a lángot, és hozzáöntöm a likőrt. Amikor már kicsit kihűlt, bögrékbe töltöm, és édes, de hideg tejszínhabot teszek a tetejére, mert szerintem nagyon finom hideg habon át kortyolgatni a meleg italt.
|