Gesztenyés muffin
2004.10.06. 18:08
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg puha vaj 2 evőkanál rum 2 evőkanál baracklekvár 5 dkg cukor 3 tojás 1 csipetnyi só 5 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor Tetejére: tejszínhab őrölt fahéj
Elkészítés: A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény hbaot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral. A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk. Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig. Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.
|