Jamina oldala
Men
 
Mondd!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
E-assistant
Hajnalka irodja - E-assistant /Virtulis titkrsg/
 
Szmon tartalak!
Induls: 2004-06-12
 
Ezt Neked is ltnod kell!
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Finomsgok
Finomsgok : Kukoricadarbl

Kukoricadarbl

  2005.02.14. 08:48


Polenta

 

25 dkg kukoricadara

1 l vz

s 

5 dkg vaj

 

 

A vizet felforraljuk, szzuk, majd belentjk a dart, beletesszk a vajat is. lland kevers mellett addig fzzk, amg el nem vlik az edny faltl. Az alja igen knnyen odakaphat, ezrt gyeljnk r, hogy ne gjen le. Ha ksz, hagyjuk egy kicsit hlni, majd kiolajozott vagy flival kiblelt formba (pl. zgerinc) tegyk bele. J alaposan tmkdjk a formba, gy, hogy a massza mindenhol kitltse. Ha teljesen megdermedt, vgjunk belle szeleteket, forgassuk meg lisztben, s forr olajon mindkt oldalt sssk pirosra. Kretknt kivl, illetve saltval vagy juhtrval, klnbz mrtsokkal tlalva, nll telknt is kitn.

 

Kukoricatorta

 

 Hozzvalk:

0,5 kg kukoricadara,

2 liter vz

1 citrom hja

1 tk. s

felkarikzott gymlcsk (anansz, alma, meggy stb.)

1 cssze datolya

0,5 cssze vz

10 dkg di

 

 Elkszts:

A kukoricadart belentm a vzbe, belereszelem a citrom hjt, megszom. Lass tzn, folyamatos kevergets mellett fzm, ameddig kb. a hromszorosra dagad. Magas fal forma (jnai tl, tortaforma) aljra rakom a felkarikzott gymlcsket s rsimtom a ftt kukoricadara felt. A datolyt krmesre turmixolom a fl cssze vzzel, s a kukoricadarra simtom. Rszrom a durvra vgott dit, s annak tetejre a kukoricadara msik felt rntm. Kihtm, s tlalskor a formbl kibortom a tortt.

 

 

Tpanyagtartalom egy adagban

 

Energia: 282 kcal (1179 kJ)

Fehrje: 7,03 g

Zsr: 7,43 g

Sznhidrt: 46,01 g

Koleszterin: 0 mg

Rost: 2,4 g

  C-vitamin: 7,69 mg

B12-vitamin: 0 ug

Kalcium: 43,98 mg

Vas: 1,65 mg

Ntrium: 424,04 mg

 

Kukorics sti

 

Hozzvalk:

 

- 2 cs kukoricadara

- 2 cs zabpehely

- 1/2 cs kkuszreszelk

- 1 tk s

- 2 1/4 cs forr vz

- 1/2 cs mazsola

 

 

Keverjk ssze a kukoricadart, a zabpelyhet, a kkuszt s a st. A mazsolt pedig enyhn turmixoljuk ssze a mazsolval, s hagyjuk llni nhny percig. Evkanlnyi adagokat helyezznk stlemezre, majd 160-170 C-os stben addig sssk, amg az alja aranybarna nem lesz (kb. 45 perc). Lekvrral fogyasztva ajnljuk.

 

Borzas

 

Hozzvalk:

- 5 cs zabpehely

- 1 1/2 cs zabpehelyliszt

- 1/2 cs vgott difle

- 1/2 cs mazsola vagy darabolt aszalt gymlcs

- 1 1/4 tk frissen facsart citroml

- 1 ek reszelt citromhj

- 1 tk vanliaaroma

- a cs mz

- 1/2 cs olaj

- 1 1/2 tk s

- 3/4 cs vz

 

 

A zabpehely kivtelvel keverjk ssze a hozzvalkat! Ezutn adjuk hozz a zabpelyhet s hagyjuk 10 percig llni. 1 evkanlnyi mennyisget megvizezett tenyrben formzzuk golyv, majd olajozott stformra helyezve laptsuk le. Kisebb fagylaltos kanl vagy 2 kanl segtsgvel is knnyen formzhat, csak eltte mindig mrtsuk vzbe.

150 C-on 25-30 percen keresztl sssk aranybarnra! 5 percig hagyjuk a tepsiben hlni, mieltt kiszednnk.

Adag: kb. 36 db

 

Kukoricatorta

 

Hozzvalk:

2 cssze kukoricadara

1 csomag mazsola megmosva

8 cssze vz

2 csipet tengeri s

1 ek hidegensajtolt olaj

dsztshez: idnygymlcs, di

 

A kukoricadart ss vzben, folytonos kevergets mellett megfzzk. Hozzadjuk a mazsolt, s addig fzzk, amg a kanl megll benne. Kuglfstt vagy tortaformt az olajjal kikennk, ebbe tesszk a masszt, s hagyjuk megdermedni. Ha kihlt, egy tlra vagy tnyrra kintjk, a dival s a gymlcskkel feldsztjk.

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzsek
2009.01.19. 17:00
Friss hozzszlsok
Mg nincs hozzszls.
 
Ide rhatsz nekem

rj!

 
Id

 
G-mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 

RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-